OPEN LAB EBBINGE OPENT!

Vrijdag 21 en zaterdag 22 september

Dit is de kans om te kijken wat er met het oude CiBoGa terrein is gebeurd. Zowel de geschiedenis van dit terrein als de nieuwe geschiedenis die wij nu maken worden in beeld gebracht! Op vrijdag 21 september en zaterdag 22 september kun je vanaf 12:00 uur terecht om jezelf onder te dompelen in een creatieve explosie van architectuur, design en kunst.

Kunstenaars, (creatieve) ondernemers, buurtbewoners, Groningers en anderen gaan de samenwerking aan. Zij laten zien hoe tijdelijke bouw en tussentijdse projecten invulling kunnen geven aan een anders braakliggend terrein. Een terrein wat nu opnieuw een gebruiksterrein is voor ondernemers, stadjers en omwonenden.

OLEOLE

Tijdens deze tweedaagse openingsmanifestatie kan het terrein op een creatieve manier ontdekt worden door middel van experimenten en workshops, presentaties en rondleidingen, tentoonstellingen en voorbeeldevenementen. Naast deze showcases zijn er kinderactiviteiten, live muziek, beamerprojecten en interactieve lichtshows. Kortom: een presentatie van het terrein en de gebruikers.

Vanaf het Centraal Station en de Oosterhaven gaat er een boot van en naar het Ebbingekwartier- terrein. Bezoek de website www.openlabebbinge.nl voor het volledige programma en de mogelijkheden. En kom vooral zelf een kijkje nemen tijdens OPEN EBBINGE 2012 enontdek wat het terrein te bieden heeft.

KUNST
NP3.tmp presenteert MOBiBOM, een tentoonstelling met een energiek openingsprogramma op vrijdag 21 september. Een historische expositie gaat in op een aantal uiteenlopende onderwerpen binnen het huidige Open Lab en het Ebbingekwartier-terrein. Ook zijn er een Zienemini van Zienemaan & Sterren, kunst van RAT Works, de elektronische muziekvoorstelling Redders, Rovers en Ridders van Dame Flux en schilderen op muziek met Dirk Hakze in Studio Sequénte.

DESIGN
In model units van Jan Snel gaan House of Design, OpMaat en FabLab de samenwerking aan en komt het nieuwe ontwerp/design aan bod. Opmaat en FabLab laten zien hoe 3D printers, lasersnijders en plots een ontwerp razendsnel tot een product maken. House of Design laat een voorproefje van "Design uw Toekomst" zien (producten van bio-based materials), wat het thema van Design in Groningen zal zijn (mei 2013).

ARCHITECTUUR
Tijdens OPEN EBBINGE 2012 organiseert Platform GRAS een openbaar debat met gespreksleider Patrick van der Klooster (AIR Rotterdam). Er worden rondleidingen aangeboden door de architectonische paviljoens en het Infoversum biedt een virtuele tour door fulldome theater. Daarnaast zijn er diverse gebouwen van piepschuim (lighthouse), bamboe (Bent on Bamboo) en afval (Cradle to Cradle). Tijdelijkheid ten top!

Expositie
Onderdelen van deOpen Lab Ebbinge expositiezijn: de oorspronkelijke bestemming van het gebied met de oude stadswal, de wereldtentoonstelling van 1903, archeologische opgravingen en de ontstaansgeschiedenis van het voormalige CiBoGa terrein(Circus- en Boden- en Gasterrein).

Overige activiteiten:
Mini Ommelandermarkt - Verkoop van publicaties van Platform GRAS - Frisbee verenging Gronical Dizziness - Live muziek - Pannekoeken bakken bij het Gasfornuis - Zandsculpturen bouwen – Je eigen tas maken bij SKSG - Puzzelwandeltocht door het Ebbingekwartier - Redders, Rovers en Ridders van Dame Flux

Creative City Challenge – donderdag 20 september 2012
Voorafgaande aan OPEN EBBINGE 2012 organiseert de gemeente Groningen het slotcongres van het Europees project Creative City Challenge.Met partners uit de Noordzee regio is de afgelopen 3 jaar gewerkt aan het ontwikkelen en uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van creatieve kennisclusters en hotspots. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.g3c.nl