Evaluatie Culinaire Zwerftocht 2012

Een ieder kan er het hare/zijne uithalen.
Opvallend is wel dat wat voor de één een hoogtepunt is, voor een ander een dieptepunt kan zijn en omgekeerd.
Over het algemeen is men heel tevreden over de opzet.
Een paar kleine dingetjes gaan we voor volgend jaar nog naar kijken.
Misschien een nog iets betere afstemming voor vegetariërs.

Dat was het voorprofje; nu de gehele evaluatie, inclusief de cijfers:

63 groepen, 27 formulieren ingeleverd (en 3 reacties later toegestuurd)
162 deelnemers, 138 bonnen bij De Minnaar ingeleverd
(beide aantallen vergelijkbaar met 2011)

Welke restaurants heeft u bezocht?

11 restaurants, gemiddeld 14-15 per gang

Waar gaat u zeker nog eens weer heen?

alle restaurants genoemd

Bla Bla 3
Eetcafé 73-2 7
Eetwaar 8
Fortuna 6
Golden Palace 1
Het HeerenHuis 2
House of Spice 5
Macedonië 1
Rigoletto 4
Stalhouderij 2
Zevende Hemel 5

alle drie 7x
nergens 1
? 1
De Minnaar 1

Zat u aan één lange tafel?

alle 3: 17

2 uit 3: 9
(lange tafel zat al vol 2)
(op verzoek voorganger(?) 1)

3 korte tafels 1

niet: (alleen die genoemd zijn)
Eetcafé 73-2 2
Fortuna 2
Stalhouderij 2

Wat vond u daarvan?

(sommigen meldden meerdere steekwoorden)

gezellig 12
leuk 10
geweldig 2
prima formule 1
goed plan 1

lang genoeg 1

73-2: op de tafels buiten stonden prachtige potten met bloemen, zo jammer dat het weer het niet toe liet om buiten te eten
een plus ten opzichte van kleine tafeltjes
ik ben al minstens tien keer meegeweest, maar nu pas was ik blij verrast door de nieuwe
contacten
kennisgemaakt met buren, echt leuk
lange tafel, leuke mensen
leuk om zo nieuwe mensen te ontmoeten
maakt het gesprek een stuk spontaner
mijns inziens een onderdeel van het concept
veel leuke mensen ontmoet en gesproken
we troffen leuke gasten
wij kwamen aan een lange tafel, al gauw werd die helemaal vol en waren contacten gelegd
zaten aan 2-persoonstafeltje, maar hebben toch uitgebreid gesproken met iemand aan
een belendende tafel

de lange tafel was al vol, dat vonden wij niet zo leuk, later kwamen twee dames bij ons zitten
ik zat alleen, is niet leuk

Wat vond u het hoogtepunt?

(alle antwoorden, alfabetisch)

73-2
73-2, men deed enorm zijn best om iedereen goed te ontvangen en bedienen, bediening lief en leuk
Bla-bla
de bediening bij Fortuna deed erg veel moeite om aan de wensen van de gasten tegemoet te komen
de ober bij Macedonië was een snoepje
de rabarber bij Heerenhuis
dessert bij Rigoletto, heel gastvrije sfeer en de eigenaar kwam vertellen wat hij voor ons gemaakt had, koffie met gebak, wat echt met veel zorg gemaakt was, heel lekker
Eetwaar
Eetwaar, leuke lokaliteit, voorgerecht prima
eten: 7e hemel
Golden Palace, niet bijzonder, wel prima bediening
Heerenhuis, ontvangst hartelijk, voorgerecht fantastisch, carpaccio en niet te zuinig
het hoofdgerecht (7e Hemel)
hoofdgerecht bij Eetwaar
hoofdgerecht Eetwaar
nagerecht bij Macedonië, goed toetje
Rigoletto
toetje bij Simplon
toetje van Eetwaar
vegetarisch gerecht, met cokes(?)wortel (Eetwaar)
voorafjes bij Bla-bla
voorgerecht 73-2
voorgerecht Stalhouderij

alle drie erg goed
overal goed verzorgde maaltijden

alles goed
de complete ervaring
de eerste slok van mijn biertje
de spanning en de voorpret over de restaurants die ons toebedeeld zouden worden
kaartenruil voor het toetje (?)
wij vonden het een hele fijne, gezellige avond, vol verwennerij

de disgenoten
de lange tafel
de leuke en onverwachte contacten met buurtgenoten
de leuke gesprekken aan tafel
de leuke mensen
de spontaniteit aan de lange tafels, doorgaan met de lange tafels
het contact met andere mensen
het gezelschap

Was er een dieptepunt?

nee/niet/geen 16

73-2, één van mijn tafelgenoten had vis besteld en stikte bijna in de eerste hap, de zoutpot was kennelijk uitgeschoten, er werd direct aangeboden een nieuw stuk vis te halen, maar dat vond zij niet nodig
banaan in kokos
bediening bij Bla-bla
de sfeer in de Stalhouderij vonden we wat minder
het toetje (Golden Palace)
hoofdgerecht 7e hemel volstrekt onvoldoende, visje 4 x 10 cm, 3 asperges, vult niet, later tosti gegeten
lawaai bij Fortuna
Macedonië had ijs niet
slecht personeel Fortuna

andere disgenoten aan andere tafels
geen ruimte meer aan de lange tafel in de Stalhouderij
ik zat alleen, is niet leuk
we zaten eerst met twee personen aan een kleine tafel

dat we naar huis moesten om de hond uit te laten
dat we weer naar huis moesten
dat wij niet uit de Hortusbuurt kwamen vond men soms maar zo zo, dacht ik

de kapotte printer
het afhalen van de bonnen

wij waren alle vier zeer tevreden en wilden dus nog even ons laatste drankje bij De Minnaar ophalen, maar dat was weer een teleurstelling, je komt niet aan de beurt, dan dus maar op huis aan en nog nagenieten van (verder) een geslaagde avond

Wat kunnen wij nog verbeteren?

(alle antwoorden)

1 tafel
indien nodig lange tafels uitbreiden zodat iedereen daar terecht kan (in de Stalhouderij had dat gekund)
de lange tafels beginnen er meer in te komen, het bestuur zit daar erg achteraan, maar niet ieder restaurant zal de mogelijkheid hebben

dat de restaurants vragen of er vegetariërs aan tafel zitten, zodat er niet een gerecht met vlees op tafel komt
in ieder geval altijd een keuze uit twee gerechten (was bij toetje niet het geval), ervoor zorgen dat ook voor echte vegetariërs te eten is
Macedonië verwachtte geen vegetariërs
meer rekening houden met vegetariërs

andere variatie in restaurants
misschien ook eens andere restaurants
voorkeur willen aangeven

bitterballen + vlammetjes bij De Minnaar
bitterballen bij De Minnaar
in De Minnaar was het te druk

de gasten van de volgende gangen komen soms binnen als de vorige gasten er nog zitten, voor de deelnemers is het misschien aardig om meer visueel te maken wat de bedoeling is qua tijdsbestek
logistiek
meer uitleg
misschien nog duidelijker aangeven wanneer men naar het volgende restaurant moet gaan (bij Stalhouderij bleven de gasten zitten)

gemakkelijker systeem printen, nu printer uit is stress, organisatie betalen/in ontvangst nemen lijst
het evaluatieformulier
meer bemanning bij de inschrijving
sneller systeem bij aanmelden

er zijn veel mensen van buiten de buurt, wij vinden dat juist erg leuk, mijn drie disgenoten komen ook niet uit de buurt

alles was top
ga zo door
geslaagde avond gehad en lekker gegeten
geweldige avond, niks meer aan doen
houden zo
houwen zo
niets
niks
organisatie perfect, bedankt voor de leuke avond, graag tot volgend jaar
volgend jaar doorgaan, complimenten en bedankt
we vonden het erg leuk
weet ik niet
zou ik niet weten

morgen lekker vrij, dus we nemen nog een neut

Conclusies

Een ieder kan er het hare/zijne uithalen.
Opvallend is wel dat wat voor de één een hoogtepunt is, voor een ander een dieptepunt kan zijn en omgekeerd.
Over het algemeen is men heel tevreden over de opzet.
Een paar kleine dingetjes gaan we voor volgend jaar nog naar kijken.
Misschien een nog iets betere afstemming voor vegetariërs.
Echt verplicht iedereen bij elkaar aan een lange tafel.
Het tijdsschema nog iets duidelijker maken.

Verder gaan we kijken of we het systeem van inschrijving iets aan kunnen passen. Misschien de mogelijkheid bieden om al vanaf vier uur de kaarten op te halen. Nu moeten we ruim 60 formulieren uitdraaien in driekwartier, dat kan gewoon niet sneller, hoeveel mensen we ook achter de tafel zetten. (Wel moeten we reserve-apparatuur bij de hand hebben.)

Ook over de drukte na afloop bij De Minnaar moeten we even nadenken. Het is zonde als mensen weglopen omdat ze vinden dat het te druk is. Maar ook hier geldt: even geduld.

Wat we echter niet gaan doen is restaurants bij voorbaat uitsluiten. Als mensen speciaal ergens willen eten kunnen ze dat het hele jaar doen. Het element van verrassing is onderdeel van de tocht.
En daarbij: veel restaurants maken iets speciaals van en voor de tocht.

Het concept staat: zwerven in groepjes van 1 tot 4 personen langs 3 restaurants en bij elkaar aan tafel om met andere buurt- of disgenoten te praten.

Volgende keer woensdag 8 mei 2013.